Om u te mogen ontvangen in de anderhalvemetermaatschappij, moeten we voldoen aan een aantal maatregelen. Op deze pagina vindt u informatie over onze aanpassingen, beginnend met een korte samenvatting.

 • Enkel voor gezinnen uit één huishouden
 • Minder groepen per dag
 • Betaling enkel vooraf via iDeal/overschrijving/Bancontact
 • Bijzonder tarief
 • Verplicht dragen van handschoenen
 • Toiletten zijn gesloten
 • Verantwoordelijkheid voor boeker
 • Tijdschema
Waarom enkel voor gezinnen?

Op dit moment zijn de Escape Rooms niet ontworpen om te voldoen aan de anderhalvemetermaatschappij. Hierdoor is het enkel mogelijk om het spel te komen spelen met mensen waarmee je samen in één huis woont.

Zijn de kamers geschikt voor kinderen?

Zijn de kamers geschikt voor kinderen?

Jullie zijn misschien gewend dat onze kamers vrij moeilijk zijn. Speciaal voor deze bijzondere periode hebben we onze bestaande kamers aangepast om deze ook geschikt te maken om door kinderen te spelen. Speel je enkel met volwassenen? Dan kan het spel dus iets makkelijker aanvoelen dan normaal.

Het is niet mogelijk om het spel enkel voor kinderen te reserveren, er moet altijd minimaal 1 volwassene mee naar binnen.

Waarom minder groepen per dag?

Tussen groepen door zullen alle oppervlakken gedesinfecteerd moeten worden. Dit kost natuurlijk veel meer tijd dan normaal, waardoor er minder groepen per dag het spel kunnen spelen.

Waarom kunnen we enkel vooraf betalen?

Aangezien we maar een beperkt aantal groepen kunnen toelaten en daardoor (misschien) groepen moeten afwijzen, willen we het aantal “no-shows” zoveel mogelijk beperken. De ervaring leert dat wanneer er al betaald is, gasten er niet voor kiezen om plotseling te annuleren.

Waarom is de Escape Room duurder dan normaal?

Onze normale tarieven berekenen we doorgaans per persoon en zijn dus lager bij een kleinere groep. Omdat we meer tijd tussen groepen nodig hebben, meer ontsmettingsproducten moeten gebruiken en minder groepen per dag het spel kunnen laten spelen, zijn we genoodzaakt om de tarieven (tijdelijk) te verhogen.

Waarom moeten we verplicht handschoenen aan?

Het is voor ons onmogelijk om altijd alles te ontsmetten in de kamer. Daarom verplichten we het dragen van handschoenen.

Waarom zijn de toiletten gesloten?

De richtlijnen geven aan dat een toilet direct na gebruik moet worden gedesinfecteerd. Dit is voor ons niet te doen en daarom vragen we u van tevoren thuis naar het toilet te gaan.

Verantwoordelijkheid van/voor de boeker.

Het laatste punt vinden we het belangrijkste: de verantwoordelijkheid van jou als boeker.

Wat bedoelen we hiermee?

  • Is er iemand die klachten heeft in jullie gezin? Blijf dan thuis! 
  • Annuleer uiterlijk 48 uur van tevoren om kosten te voorkomen en anderen een kans te geven te komen spelen.
  • Bezoek de kamers enkel met mensen die staan ingeschreven op hetzelfde adres. Wanneer er gecontroleerd wordt en dit blijkt niet het geval te zijn, betekent dit een boete van €400,- per persoon en voor ons een boete van €4.000,-. Hier zitten we uiteraard niet op te wachten! Daarom laten we u vooraf een document ondertekenen, waarin u aangeeft zich aan de vereisten te houden en bij overtreding de boete van €4.000,- te betalen.
  • Houd 1,5 meter afstand. Onze medewerkers zullen bescherming dragen, maar ook dan geldt de 1,5 meter eis. Geef elkaar de ruimte!
  • Kom op tijd. Zeker nu moeten we een strak tijdschema hanteren om te voorkomen dat verschillende huishoudens op hetzelfde moment gebruik moeten maken van bijvoorbeeld onze wachtruimte. Wanneer jullie te laat zijn, kan dit betekenen dat de Escape Room niet meer door kan gaan. Tip: print de plattegrond uit en let op de bewegwijzering ter plaatse.
Wat is de annuleringsverzekering bij het reserveren?

Aangezien een hoestje of verkoudheid momenteel al reden is voor weigering, hebben we besloten een extra annuleringsoptie aan te bieden. Wanneer u deze "verzekering" afsluit, kunt u tot 6 uur van tevoren annuleren, in plaats van 48 uur van tevoren. U betaalt dan enkel €10,- "verzekeringspremie". Voorwaarde hiervoor is wel dat de verzekering direct bij het reserveren is afgesloten en er tijdig is betaald.

Ons gezin is groter dan 6 personen, wat nu?

Is uw gezin aantoonbaar groter dan 6 personen en maken jullie allemaal deel uit van hetzelfde huishouden? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

We willen met twee gezinnen komen, kan dat?

Dat kan helaas nog niet. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor nieuws.

Onderstaand hebben we voor u een schema gemaakt met daarin per tijdsblok wat we van u verwachten. Deze ontvangt u ook per mail bij een reservering.

00:00 - 00:10

Parkeren en lopen naar de ingang (huisnummer 64, deur 5)

00:10 - 00:10

Buiten wachten en bellen naar 045 - 209 2007

00:10 - 00:13

Triage aan de deur (iedereen gezond?)

00:13 - 00:15

Handen desinfecteren

00:15 - 00:20

Persoonlijke bezittingen opbergen en speluitleg

00:20 - 01:20

Spel

01:20 - 01:25

Speluitleg (indien niet gehaald)

01:25 - 01:35

Vertrek

01:35 - 02:00

Opruimen & Reinigen (doen wij wel hoor)

Escape Room Kerkrade

Heyendallaan 64
6464 EP Kerkrade
Hoeve Zuid - Abdij Rolduc
(+31) 045 209 2007

© 2015 - 2020